Články
15.06.2023
SPS Parcel Shop sa mení na balíkovo
  Vážení zákazníci! Dovoľte nám informovať vás o zmene názvu Parcel Shopov.  Od 12.júna 2023 sa všeobecný názov Parcel Shop mení na balíkovo. Pa... čítať celé
02.02.2023
Energetická kríza a naša rodinná predajňa
Milí návštevníci www.tbls.sk (www.thebestlifestyle.sk)! Pravdepodobne nebude pre vás novinkou, že žiaľ aj nás zasiahla energetická kríza. Nasledu... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Suroviny, sladidlá, superfood
  3. BiOrganik bulgur 500g (Dátum exp.: 30.09.2023)

BiOrganik bulgur 500g (Dátum exp.: 30.09.2023)

Zloženie: durum pšenica z kontrolovaného poľnohospodárstva. Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 1436kJ/ 340kcal; Tuky: 1,3g, z toho nasýtené m... celý popis
Dostupnosť
Skladom
Cena pred zľavou
3,75 EUR
Ušetríte
1,10 EUR
2,65 EUR
2,21 EUR
bez DPH
ks
Číslo produktu:574
EAN kód:5999559310171
Strážiť cenu / dostupnosť
Kompletné špecifikácie

Zloženie: durum pšenica z kontrolovaného poľnohospodárstva.

Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 1436kJ/ 340kcal; Tuky: 1,3g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2g; Sacharidy: 63,4g, z toho prírodné cukry: 0,4g; Bielkoviny: 12,3g; Soľ: 0,04g.

Prednosťou bulguru je jeho chuť, jemná textúra, jednoduchá príprava a obsah výživných látok. Sto gramov vareného bulguru má približne 83 kalórií, obsahuje 3 gramy proteínov, 4,5  g vlákniny a takmer žiadny tuk. Z minerálov sú obsiahnuté vápnik, železo, horčík, draslík, mangán a zinok. Čo sa týka vitamínov, jedná sa hlavne o zastúpenie tých zo skupiny B (1).

Tipy na použitie bulguru v kuchyni

O bulgure sa hovorí, že ho možno pripraviť na tisíce spôsobov. Skvelo chutí na sladko i na slano. Príprava je veľmi jednoduchá. Bulgur zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 až 1:3, necháme 1-2 minútky variť, prikryjeme, necháme dôjsť a môžeme použiť podľa ľubovôle. Samozrejme, menšie časti predvarených a nalámaných obilných zrniečok netreba variť, stačí ich zaliať vriacou vodou a nechať dôjsť pod pokrievkou, ako je to napríklad pri príprave kuskusu. Niektorí dokonca bulgur pripravujú tak, že ho zalejú studenou vodou a nechajú napučať. Trvá to síce dlhšie (cca hodinu), ale v bulgure zostanú zachované všetky látky.

Bulgur možno použiť buď namiesto klasickej prílohy, alebo ako náhradu bežnej obilninovej kaše či vločiek na raňajky, alebo ako rizoto či závarku do polievok. Výborne chutí v kombinácii s brokolicou, špargľou, špenátom a dochutený rozličnými bylinkami.

Tovar zaradený v kategóriách

THEBESTLIFESTYLE.SK © 2017 - 2023 VŠETKY PRÁVA VYHRADENÉ
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk