Články
15.12.2020
Expedícia tovaru počas sviatkov 2020
Tím BLS Vám praje krásne sviatky! Dovoľujeme si Vám oznámiť, že posledná expedícia tovaru pred vianočnými sviatkami sa uskutoční 22.12.2020 (al... čítať celé
01.12.2020
Dokedy poslať objednávku, aby prišla do Vianoc?
Dovoľujeme si vás informovať, že pokiaľ Vám naozaj záleží na tom, aby vaša zásielka bola doručená do Vianoc je dôležité, aby ste vašu objednávku posla... čítať celé
01.11.2020
SPS kuriérska spoločnosť: sezónny poplatok vo výške 1 eura (1,20€ s DPH)
Najväčší nápor na kuriérske služby je v predvianočnom období, kedy zažívajú nápor aj internetové obchody. Vedeli ste, že práve vtedy spracovávajú o 40... čítať celé
Zobraziť všetky články

BiOrganik bulgur 500g

Zloženie: durum pšenica z kontrolovaného poľnohospodárstva. Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 1436kJ/ 340kcal; Tuky: 1,3g, z toho nasýtené m... celý popis
Dostupnosť
Skladom 3 ks
3,15 EUR
2,63 EUR
bez DPH
ks
Číslo produktu:574
EAN kód:5999559310171
Strážiť cenu / dostupnosť
Kompletné špecifikácie

Zloženie: durum pšenica z kontrolovaného poľnohospodárstva.

Priemerné výživové hodnoty na 100g: Energia 1436kJ/ 340kcal; Tuky: 1,3g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2g; Sacharidy: 63,4g, z toho prírodné cukry: 0,4g; Bielkoviny: 12,3g; Soľ: 0,04g.

Prednosťou bulguru je jeho chuť, jemná textúra, jednoduchá príprava a obsah výživných látok. Sto gramov vareného bulguru má približne 83 kalórií, obsahuje 3 gramy proteínov, 4,5  g vlákniny a takmer žiadny tuk. Z minerálov sú obsiahnuté vápnik, železo, horčík, draslík, mangán a zinok. Čo sa týka vitamínov, jedná sa hlavne o zastúpenie tých zo skupiny B (1).

Tipy na použitie bulguru v kuchyni

O bulgure sa hovorí, že ho možno pripraviť na tisíce spôsobov. Skvelo chutí na sladko i na slano. Príprava je veľmi jednoduchá. Bulgur zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 až 1:3, necháme 1-2 minútky variť, prikryjeme, necháme dôjsť a môžeme použiť podľa ľubovôle. Samozrejme, menšie časti predvarených a nalámaných obilných zrniečok netreba variť, stačí ich zaliať vriacou vodou a nechať dôjsť pod pokrievkou, ako je to napríklad pri príprave kuskusu. Niektorí dokonca bulgur pripravujú tak, že ho zalejú studenou vodou a nechajú napučať. Trvá to síce dlhšie (cca hodinu), ale v bulgure zostanú zachované všetky látky.

Bulgur možno použiť buď namiesto klasickej prílohy, alebo ako náhradu bežnej obilninovej kaše či vločiek na raňajky, alebo ako rizoto či závarku do polievok. Výborne chutí v kombinácii s brokolicou, špargľou, špenátom a dochutený rozličnými bylinkami.

Tovar zaradený v kategóriách

THEBESTLIFESTYLE.SK © 2017 - 2021 VŠETKY PRÁVA VYHRADENÉ
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.