Jackfruit v slanom náleve (ovocné mäso).
Jackfruit alebo východoindický chlebovník je vždy zelený, husto olistněný, mohutný, vysoký strom. Jeho plody tvarom pripomínajú melón, ale pokrýva ich hrboľatá zelená šupka. Výborný zdroj vlákniny a vitamínov C, A, B1, B6, antioxidantov, vápnika, draslíka, horčíka, železa.
Návod na použitie: Jackfruit je dokonalá náhrada živočíšneho mäsa. Ovocné mäso je vhodné na grilovanie, dusenie, alebo varenie. Pripravuje sa na spôsob curry, gyrosu, pitty, do burgerov, barbecue, alebo do jedál ázijskej kuchyne. Pred použitím ich opláchnite v studenej vode a nechajte odkvapkať.
Zloženie: jackfruit (ovocné mäso) 54%, voda, soľ, kyselina citrónová.
Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 24 hodín.
Nutričné hodnoty | Hodnota v 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 149.2kJ/35.7kcal |
Tuky | 0.8 g |
z toho nasýtené | 0 g |
Sacharidy | 5.3 g |
z toho cukry | 1.7 g |
Bielkoviny | 0.8 g |
Vláknina | 3.5 g |
Soľ | 0.4 g |
**Referenčný príjem priemerného dospelého človeka (8 400 kJ/2 000 kcal)