- Štítky receptov
- bez mlieka
- bez pridaného cukru
- bezlepkové
- bez lepku
- bez sóje
- vegán
- paleo
- bez droždia
- bez vajec
- so zníženým obsahom sacharidov
- s nízkym obsahom sacharidov
- szafi free univerzalna mucna zmes
- vegan
- zdroj: Gluténmentes övezet FB
- bez sladidiel
- bez pohánky
- bez aditív
- nízkotučné
- bez mäsa
- bezlepkový
- bez konervantov
- szafi free vegánska múčna zmes so zníženým obsahom vlákniny
- pre diabetikov
- bezvaječné
- bez múky
- bake free mucna zmes na piskoty a muffiny
- szafi reform mucna zmes na pecivo
- nízkokalorické
- bake free mucna zmes na linecke cesto
- bezlaktózové
- bez pečenia
- szafi free mucna zmes na palacinky na baze psena
- bez kysnutia
- szafi reform ovsena muka
- szafi reform mucna zmes na muffiny
- szafi free expres mucna zmes
- bez alergénov
- szafi free mucna zmes na svetly chlieb
- bez laktózy
- szafi free mucna zmes na muffiny s karobom
- ryzova muka
- szafi free mucna zmes na piskotove cesto
- bake free mucna zmes na kysnute cesto
- so zníženým obsahom vlákniny
- vianoce
- szafi free univerzálna mucna zmes bez pohanky
- bezlekové
- szafi free mucna zmes na bagety a zemle
- bake free mucna zmes na halusky
- Úvod
- Recepty
- Hlavné jedlá
- Chrumkavé sladkokyslé kuracie kúsky so sezamovými semienkami
Chrumkavé sladkokyslé kuracie kúsky so sezamovými semienkami
Ingrediencie:
- Kuracie prsia nakrájané na kúsky
- Soľ
- Koreniny
- 3 (menšie) bielka
- 2 dkg Szafi Reform tapioka škrobu
- 6 dkg Szafi Free prosovej múky
- Himalájska soľ
- 4 polievkové lyžice Jablčného cukru
- 4 polievkové lyžice Rex kečupu
- 1 kávová lyžica štipľavej paprikovej pasty
- 3 polievkové lyžice sezamových semienok
Postup:
Osolíme, okoreníme kuracie prsia a mäsko takto necháme chvíľku marinovať. Vyšľaháme bielka, pridáme soľ, škrob a múky a dôkladne ich pomiešame. Namarinované mäso obalíme v cestíčku a mäsové kúsky poukladáme na papier na pečenie.Kúsky pečieme v predhriatej rúre na 175° cca 15 minút (kým sa mäso upečie) a potom ešte niekoľko minút na grile (aby dostal obal krásnu zlatistú farbu). Pripravíme omáčku: pomiešame jablčný cukor, kečup, pastu a semienka. Omáčkou zabalíme kúsky.