1. Úvod
  2. Recepty
  3. Sladké recepty
  4. Citrónovo nektarinkové slimáčiky s mascarpone krémom bez lepku, pridaného cukru

Citrónovo nektarinkové slimáčiky s mascarpone krémom bez lepku, pridaného cukru

Prísady na cesto: 

-200 g Bake-Free múčna zmes na kysnuté cesto
- 1/2 sáčok sušené droždie
-1 g Cukor z kokosových kvetov
-35 g erythritol
-170 g vlažné mandľové mlieko
-20 g citrónová šťava
-20 g (vegán) mascarpone 
-1 ČL vanilková aróma
-citrónová kôra

Plnka:

-120 g (vegán) mascarpone 
-15 g citrónová šťava
-55 g erythritol
-citrónová kôra
-menší nektarín
-10 g Szafi Reform konjac múka
-vanilková aróma

Príprava:

Prísady na cesto zmiešame a necháme kysnúť 55 minút. Zatiaľ si pripravíme plnku: erythritol vymiešame konjakovou múkou a ostatné prísady zmixujeme, prisypeme erythritol s konjakom a rýchlo zmiešame. 
Cesto vyvaľkáme, natreme plnkou, zrolujeme a narežeme 10 slimákov. Slimáky naložíme na plech vystlaným papierom na pečenie a natreme ich kokosovým olejom. Pečieme na 200°C 10 minút, následne na 180°C ďalších 10 minút. 

Priemerné výživové hodnoty 1 slimáka: 

Energia:134 kcal
Tuky:6,5g
Sacharidy:25g
Polyoly:9g
Bielkoviny:2g
Vláknina:2,5g

 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi

THEBESTLIFESTYLE.SK © 2017 - 2022 VŠETKY PRÁVA VYHRADENÉ
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk