Články
27.11.2022
Expedícia tovaru počas sviatkov 2022
Tím BLS Vám praje krásne sviatky! Dovoľujeme si Vám oznámiť, že posledná expedícia tovaru pred vianočnými sviatkami sa uskutoční 22.12.2022 (al... čítať celé
15.11.2022
Dokedy poslať objednávku, aby prišla do Vianoc?
Dovoľujeme si vás informovať, že pokiaľ Vám naozaj záleží na tom, aby vaša zásielka bola doručená do Vianoc je dôležité, aby ste vašu objednávku posla... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Recepty
  3. Sladké recepty
  4. Nízkosacharidová, bezlepková, bezmliečna baklava bez cukru

Nízkosacharidová, bezlepková, bezmliečna baklava bez cukru

Prísady:

Tieto prísady vymiešame, potom prisypeme:


Plnka:

  • mleté vlašské orechy
  • sladidlo podľa chuti


Sirup:



Cesto necháme odstáť 10 minút, potom vyvaľkáme na tenko. Na dno plechu položíme plát cesta (podľa potreby z cesta odrežeme).
Na cesto rovnomerne vysypeme tretinu nasekaných orechov so sladidlom. Prikryjeme druhým plátom cesta a opäť posypeme orechami a sladidlom. Rovnaký postup zopakujeme aj s tretím plátom cesta. Na záver prikryjeme posledným plátom cesta. Vrch potrieme rozpusteným maslom, alebo kokosovým olejom. Na vrchný plát cesta nožom zľahka naznačíme kosoštvorce (dávame pozor, aby sme plát úplne neprekrojili). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C asi na 30 minút dozlatista.

Medzitým si uvaríme sirup. V hrnci rozmiešame vodu, sladidlo, škoricu a citrónovú šťavu a kôre. Za občasného miešania privedieme do varu.

Vychladnutým sirupom zalejeme horúcu baklavu hneď, ako ju vyberieme z rúry, aby sa sirup lepšie vsiakol. Pred podávaním necháme odstáť (najlepšie celý deň).

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi

THEBESTLIFESTYLE.SK © 2017 - 2022 VŠETKY PRÁVA VYHRADENÉ
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk