Články
13.08.2017
Kto je Szafi? Aké výrobky sú Szafi Free a Reform?
Keďže na Slovensku značka Safi je ešte menej známa, dovoľte nám, aby sme Vám predstavili naše produkty a človeka, ktorí mnoho rokov pracoval na tom, a... čítať celé
19.03.2018
Produkty roka - Szafi výrobky
Szafi Burján po získaní titulu Glamour of the Year – Podnikateľka roka, hneď sa stala bohatšou o ďalšie uznanie. 18 výrobkov z radu Szafi Free dostali... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Recepty
  3. Sladké recepty
  4. Nízkosacharidová, bezlepková, bezmliečna baklava bez cukru
14.09.2018

Nízkosacharidová, bezlepková, bezmliečna baklava bez cukru

Prísady:

Tieto prísady vymiešame, potom prisypeme:


Plnka:

  • mleté vlašské orechy
  • sladidlo podľa chuti


Sirup:



Cesto necháme odstáť 10 minút, potom vyvaľkáme na tenko. Na dno plechu položíme plát cesta (podľa potreby z cesta odrežeme).
Na cesto rovnomerne vysypeme tretinu nasekaných orechov so sladidlom. Prikryjeme druhým plátom cesta a opäť posypeme orechami a sladidlom. Rovnaký postup zopakujeme aj s tretím plátom cesta. Na záver prikryjeme posledným plátom cesta. Vrch potrieme rozpusteným maslom, alebo kokosovým olejom. Na vrchný plát cesta nožom zľahka naznačíme kosoštvorce (dávame pozor, aby sme plát úplne neprekrojili). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C asi na 30 minút dozlatista.

Medzitým si uvaríme sirup. V hrnci rozmiešame vodu, sladidlo, škoricu a citrónovú šťavu a kôre. Za občasného miešania privedieme do varu.

Vychladnutým sirupom zalejeme horúcu baklavu hneď, ako ju vyberieme z rúry, aby sa sirup lepšie vsiakol. Pred podávaním necháme odstáť (najlepšie celý deň).

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.