Články
13.08.2017
Kto je Szafi? Aké výrobky sú Szafi Free a Reform?
Keďže na Slovensku značka Safi je ešte menej známa, dovoľte nám, aby sme Vám predstavili naše produkty a človeka, ktorí mnoho rokov pracoval na tom, a... čítať celé
19.03.2018
Produkty roka - Szafi výrobky
Szafi Burján po získaní titulu Glamour of the Year – Podnikateľka roka, hneď sa stala bohatšou o ďalšie uznanie. 18 výrobkov z radu Szafi Free dostali... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Recepty
  3. Sladké recepty
  4. Orechový/makový závin bez alergénov - Diós/mákos allergénmentes bejgli
12.04.2019

Orechový/makový závin bez alergénov - Diós/mákos allergénmentes bejgli

Cesto: (na cca 450g koláč)

Plnka:

Orechová:

  • 80 g mletých orechov
  • 40 g Szafi Reform erythrithol
  • strúhaná kôrka z 1 citrónu
  • štipka bourbon vanilky v prášku
  • 5 g  Szafi Reform psyllium
  • 20 g Szafi Reform marhuľový lekvár (bez pridaného cukru) (môže byť aj broskyňový, alebo z ríbezlí, atď.) – je dôležité, aby lekvár bol hustý!
  • 25 g hrozienok alebo iné sušené, nadrobno nakrájané ovocie

 

 

Maková:

  • 80 g meltého maku
  • 40 g Szafi Reform erythrithol
  • strúhaná kôrka z 1 citrónu
  • 5 g  Szafi Reform psyllium
  • 30 g Szafi Reform hustý marhuľový lekvár (alebo slivkový, čučoriedkový)
  • 20 g čerstvá pomarančová šťava
  • 25 g hrozienok alebo iné sušené, nadrobno nakrájané ovocie

K natieraniu: 10 g čerstvej pomarančovej šťavy, ale samozrejme môže sa to naierať aj vyšľahaným vajíčkom

Tekuté ingrediencie vlejeme do misky, pridáme soľ a sladidlo, dobre pomiešame, naoniec primiešame aj múku (zo začiatku hmota bude veľmi riedka, ale asi po 2 minútach sa s ňou už bude dobre pracovať, nepridávajte viac múky!)

Cesto necháme 5 minút odpočívať.

Za ten čas pripravíme plnku: Najprv zmiešame suché ingrediencie, potom pridáme tekuté.

Vyvaľkáme cesto na 20x25 cm.

Naplníme plnkou tak, aby od krajov ostala 1,5 cm časť voľná, od horného kraju 3,5 cm. Keď sme natreli plnku, prehneme okraje (tie 1,5 cm-vé). Nakoniec zrolujeme cesto, ako silno len dokážeme, naložíme na olejom natretý papier na pečenie.

Pred pečením natrieme pomarančovou šťavou alebo vajíčkom a treba urobiť dierky slamkou, asi 7 dierok.

Poznámka: Plnku netreba vopred uvariť!

Pečenie:

Vo vopred vyhriatej rúre pečieme na 180 stupňoch 30 minút, potom znovu natrieme pomarančovou šťavou/vajíčkom a pečieme ďalej na 200 stupňoch ďalších 22 minút. (Ak máte veľmi silnú rúru, čas môžete skrátiť o pár minút).

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.