Články
10.11.2019
Dokedy poslať objednávku, aby prišla do Vianoc?
Dovoľujeme si vás informovať, že pokiaľ Vám naozaj záleží na tom, aby vaša zásielka bola doručená do Vianoc je dôležité, aby ste vašu objednávku posla... čítať celé
16.10.2019
SPS kuriérska spoločnosť: sezónny poplatok vo výške 1 eura (1,20€ s DPH)
Najväčší nápor na kuriérske služby je v predvianočnom období, kedy zažívajú nápor aj internetové obchody. Vedeli ste, že práve vtedy spracovávajú o 40... čítať celé
13.08.2017
Kto je Szafi? Aké výrobky sú Szafi Free a Reform?
Keďže na Slovensku značka Safi je ešte menej známa, dovoľte nám, aby sme Vám predstavili naše produkty a človeka, ktorí mnoho rokov pracoval na tom, a... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Recepty
  3. Sladké recepty
  4. Orechový/makový závin bez alergénov - Diós/mákos allergénmentes bejgli
12.04.2019

Orechový/makový závin bez alergénov - Diós/mákos allergénmentes bejgli

Cesto: (na cca 450g koláč)

Plnka:

Orechová:

  • 80 g mletých orechov
  • 40 g Szafi Reform erythrithol
  • strúhaná kôrka z 1 citrónu
  • štipka bourbon vanilky v prášku
  • 5 g  Szafi Reform psyllium
  • 20 g Szafi Reform marhuľový lekvár (bez pridaného cukru) (môže byť aj broskyňový, alebo z ríbezlí, atď.) – je dôležité, aby lekvár bol hustý!
  • 25 g hrozienok alebo iné sušené, nadrobno nakrájané ovocie

 

 

Maková:

  • 80 g meltého maku
  • 40 g Szafi Reform erythrithol
  • strúhaná kôrka z 1 citrónu
  • 5 g  Szafi Reform psyllium
  • 30 g Szafi Reform hustý marhuľový lekvár (alebo slivkový, čučoriedkový)
  • 20 g čerstvá pomarančová šťava
  • 25 g hrozienok alebo iné sušené, nadrobno nakrájané ovocie

K natieraniu: 10 g čerstvej pomarančovej šťavy, ale samozrejme môže sa to naierať aj vyšľahaným vajíčkom

Tekuté ingrediencie vlejeme do misky, pridáme soľ a sladidlo, dobre pomiešame, naoniec primiešame aj múku (zo začiatku hmota bude veľmi riedka, ale asi po 2 minútach sa s ňou už bude dobre pracovať, nepridávajte viac múky!)

Cesto necháme 5 minút odpočívať.

Za ten čas pripravíme plnku: Najprv zmiešame suché ingrediencie, potom pridáme tekuté.

Vyvaľkáme cesto na 20x25 cm.

Naplníme plnkou tak, aby od krajov ostala 1,5 cm časť voľná, od horného kraju 3,5 cm. Keď sme natreli plnku, prehneme okraje (tie 1,5 cm-vé). Nakoniec zrolujeme cesto, ako silno len dokážeme, naložíme na olejom natretý papier na pečenie.

Pred pečením natrieme pomarančovou šťavou alebo vajíčkom a treba urobiť dierky slamkou, asi 7 dierok.

Poznámka: Plnku netreba vopred uvariť!

Pečenie:

Vo vopred vyhriatej rúre pečieme na 180 stupňoch 30 minút, potom znovu natrieme pomarančovou šťavou/vajíčkom a pečieme ďalej na 200 stupňoch ďalších 22 minút. (Ak máte veľmi silnú rúru, čas môžete skrátiť o pár minút).

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.