Články
19.03.2018
Produkty roka - Szafi výrobky
Szafi Burján po získaní titulu Glamour of the Year – Podnikateľka roka, hneď sa stala bohatšou o ďalšie uznanie. 18 výrobkov z radu Szafi Free dostali... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Recepty
  3. Sladké recepty
  4. Ryžové guľky so sezamovou plnkou bez lepku (Tangyuan)

Ryžové guľky so sezamovou plnkou bez lepku (Tangyuan)

SEZAMOVÁ PLNKA:

RYŽOVÉ CESTO:

ZÁLIEVKA:

POSTUP VARENIA:

  • Plnka: na suchom stredne zahriatom woku alebo v panvici opražíme sezamové semienka, kým nezačnú pukať (slabý zvuk podobný pukaniu pop-cornu). Vtedy ich premiestnime na plech alebo tácku a necháme vychladnúť.
  • Keď je sezam vychladnutý nasypeme ho spolu s erythritolom do mažiara a drvíme, kým nezískame jemný prášok (zhruba 5 minút).
  • Potom do mažiara pridáme masť a pokračujeme v drvení, kým sa nám nevytvorí krémová pasta.
  • Sezamová plnku preložíme do misky a vložíme do mrazničky na cca 10 minút.
  • Následne vytvarujeme z pasty zhruba 15 malých guličiek a vrátime ich naspäť do mrazničky aspoň na hodinu.
  • Medzitým si pripravíme ryžové cesto: V miske zalejeme zhruba štvrtinu ryžovej múky horúcou vodou, vymiešame na kašu a pridáme zvyšok múky.
  • Rukou premiešavame a postupne prilievame studenú vodu, kým nedostaneme hladké celistvé cesto. Cesto prikryjeme a necháme odpočívať asi 10 minút.
  • Potom cesto rozdelíme na 15 rovnakých častí a v dlaniach z nich vytvarujeme guličky. Prikryjeme mokrou utierkou a necháme odpočívať, kým nebudeme tvarovať guľky.
  • Neskôr po jednej ryžové guľky tvarujeme v dlaniach na placky, do ktorých zabalíme mrazené sezamové guličky. Hotové guľky odkladáme na hlboký plech pod navlhčenú utierku.
  • Ak nechcete uvariť všetky naraz, uložte ich do uzatvárateľnej nádoby a zamrazte na neskôr.
  • Ostatné guľky sádžeme do vriacej vody a na miernom ohni povaríme asi 6 minút, potom ako vyplávajú na povrch. Uvarené guľky premiestnime do misky so studenou vodou, kým ich použijeme.
  • Na zálievku: v rajnici privedieme vodu k varu, pridáme plátky zázvoru a sladidlo. Premiešame, stiahneme plameň na minimum a pod pokrievkou prevárame asi 15 minút.
  • Servírujeme v polievkovej miske, do ktorej nalejeme sladkú zálievku a do nej vložíme ryžové guľky.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi

THEBESTLIFESTYLE.SK © 2017 - 2021 VŠETKY PRÁVA VYHRADENÉ
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.