Články
10.11.2019
Dokedy poslať objednávku, aby prišla do Vianoc?
Dovoľujeme si vás informovať, že pokiaľ Vám naozaj záleží na tom, aby vaša zásielka bola doručená do Vianoc je dôležité, aby ste vašu objednávku posla... čítať celé
16.10.2019
SPS kuriérska spoločnosť: sezónny poplatok vo výške 1 eura (1,20€ s DPH)
Najväčší nápor na kuriérske služby je v predvianočnom období, kedy zažívajú nápor aj internetové obchody. Vedeli ste, že práve vtedy spracovávajú o 40... čítať celé
13.08.2017
Kto je Szafi? Aké výrobky sú Szafi Free a Reform?
Keďže na Slovensku značka Safi je ešte menej známa, dovoľte nám, aby sme Vám predstavili naše produkty a človeka, ktorí mnoho rokov pracoval na tom, a... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Recepty
  3. Sladké recepty
  4. Slivkové gule Szafi Free - Szafi Free szilvás gombóc
04.08.2017

Slivkové gule Szafi Free - Szafi Free szilvás gombóc

  • Prísady na cesto:

    130 g Szafi Free múčna zmes na prípravu biskupského chleba (https://www.thebestlifestyle.sk/Szafi-Free-Mucna-zmes-na-pripravu-biskupskeho-chlebika-1kg-d112.htm)
  • 25 g Szafi Fitt erythritol (https://www.thebestlifestyle.sk/Szafi-Fitt-Erythritol-1kg-d141.htm)
  • štipka soli Himalája (https://www.thebestlifestyle.sk/Himalajska-sol-ruzova-jemnozrnna-d404.htm)
  • 120 g cuketa (strúhaná)

Príprava:
Cuketu nastrúhame na jemno, nevyžmýkame. Premiesime soľou, so sladidlom a múkou. Necháme odstáť 5 minút, cesto rozdelíme na 6 častí.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, naplníme plnkou podľa chuti. Varíme 6 minút v osolenej vriacej vode.  Medzitým v panvici nasucho opražíme bezlepkovú strúhanku, alebo mak so sladidlom a uvarené gule obalíme v ňom.

Priemerné výživové hodnoty na kus (bez slivky a strúhanky)

  • Energia: 71,6 kcal
  • Bielkoviny: 2 g
  • Tuky: 0,3 g
  • Sacharidy: 14,2 g ch

Tészta hozzávalói:

  • 130 g Szafi Free gyümölcskenyér lisztkeverék
  • 25 g Szafi Fitt eritrit
  • csipet Szafi Fitt himalája só
  • 120 g cukkini (apróra reszelve, levét nem kell kinyomni)

Elkészítés:

Reszeljük apróra a cukkinit, a levét nem kinyomni. Kavarjuk össze a lisztet, sót, édesítőt és gyúrjuk össze a cukkinivel. Pihentessük 5 percig, majd osszuk a tésztát 6 egyenlő részre. Lisztezett kézzel és felületen lapítsuk ki őket, tegyünk a közepébe fél szilvát. Sós lobogó vízben 6 percig főzzük.

Tápértékei darabondként (szilva és morzsa nélkül):

  • Energia: 71,6 kcal
  • Fehérje: 2 g
  • Zsír: 0,3 g
  • Szénhidrát: 14,2 g ch
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.