Pomocou múčnej zmesi, ľahko pripravíme bezlepkový lángoš či osúch aj plnený, so zníženým obsahom sacharidov.
Zloženie: tápiokový škrob, bambusová vláknina, sezamová múka, psýliová múka, kokosová múka, batátová múka.
Nutričné hodnoty | Hodnota v 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1344kj/320kcal |
Tuky | 2 g |
z toho nasýtené | 0.6 g |
Sacharidy | 54.4 g |
z toho cukry | 1.2 g |
Vlákniny | 25.1 g |
Bielkoviny | 8.5 g |
Soľ | 0.02 g |
**Referenčný príjem priemerného dospelého človeka (8 400 kJ/2 000 kcal)
Návod na prípravu: RECEPT NA LÁNGOŠ (minimálne o 30% znížený obsah sacharidov oproti klasickému lángošu):
Suroviny na prípravu (4ks,cca 100gramových lángošov):
200g Szafi Reform bezlepkovej múčnej zmesi na lángoše so zníženým obsahom sacharidov, 6g soli, 20g čerstvej citrónovej šťavy, 3ks M-vajíčok, 100g vody, +10g múčnej zmesy na váľkanie a formovanie, môžete pridať aj 2-3g sušeného cesnaku.
Príprava:
Zmiešajme všetky suroviny okrem múčnej zmesi ručným šlahačom, pridáme múčnu zmes a zmiesime na hladkú hmotu. Necháme odstáť 5 minút, následne na pomúčenom povrchu premiesime cesto a rozdelíme na 4 rovnaké diely, ktoré vyformujeme na guličky a rukami vytvoríme cca 18cm placky-lángoše tak aby boli okraje hrubšie ako stred a necháme odstáť pokiľ sa nám zohreje v panvici kokosový olej (cca 5-10 min.) Lángoše pečte po jednom v horúcom oleji každú stranu 3 minúty (doba sa môže meniť v závislosti spotrebiča!) Upečené lángoše nechajte odkvapkať na papierovej utierke.