- Štítky receptov
- bez mlieka
- bez pridaného cukru
- bezlepkové
- bez lepku
- bez sóje
- vegán
- paleo
- bez droždia
- bez vajec
- so zníženým obsahom sacharidov
- s nízkym obsahom sacharidov
- szafi free univerzalna mucna zmes
- vegan
- zdroj: Gluténmentes övezet FB
- bez sladidiel
- bez pohánky
- bez aditív
- nízkotučné
- bez mäsa
- bezlepkový
- bez konervantov
- szafi free vegánska múčna zmes so zníženým obsahom vlákniny
- pre diabetikov
- bezvaječné
- bake free mucna zmes na piskoty a muffiny
- szafi reform mucna zmes na pecivo
- nízkokalorické
- bake free mucna zmes na linecke cesto
- bezlaktózové
- bez pečenia
- bez múky
- szafi free mucna zmes na palacinky na baze psena
- bez kysnutia
- szafi reform ovsena muka
- szafi reform mucna zmes na muffiny
- szafi free expres mucna zmes
- bez alergénov
- szafi free mucna zmes na svetly chlieb
- bez laktózy
- szafi free mucna zmes na muffiny s karobom
- ryzova muka
- szafi free mucna zmes na piskotove cesto
- bake free mucna zmes na kysnute cesto
- so zníženým obsahom vlákniny
- vianoce
- szafi free univerzálna mucna zmes bez pohanky
- bezlekové
- szafi free mucna zmes na bagety a zemle
- bake free mucna zmes na halusky
- Úvod
- Recepty
- Sladké recepty
- Vegán banánovo-pistáciová babka bez lepku a pridaného cukru
Vegán banánovo-pistáciová babka bez lepku a pridaného cukru
Prísady:
- 140 g rozdrvený banán
- 20 g citrónová šťava
- 150 g vlažná voda
- 50 g rastlinné mlieko
- 2 g vanilková aróma
- 2 g só Szafi Reform Himalajská soľ
- 15 g Szafi Reform sladidlo so 4násobným sladiacim účinkom
- 130 g Szafi Free Expres múčna zmes
- 90 g Szafi Free univerzálna múčna zmes bez pohánky
Prísady v tomto poradí som pridávala do misky a vypracovala cesto. Necháme odstáť 10 minút.
Plnka:
- 60 g pistácie rozdrvíme
- 15 g Szafi Reform sladidlo so 4násobným sladiacim účinkom
- 60 g kokosová smotana
Na pomúčenej podložke cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na vyvaľkané cesto rozkladáme plnku. Babku následne zrolujeme ako roládu, z dlhšej strany nami vyvaľkaného obdĺžnika. Rolujeme natesno, aby sme mali vo vnútri babky krásnu štruktúru po prerezaní. Po zrolovaní spoje pritlačíme. Cesto následne pozdĺžne prerežeme napoly, čím sa nám odhalí celé zrolované vnútro babky. A z našich dvoch častí cesta upletieme vrkoč, pričom navrchu sa snažíme mať otvorenú časť babky, v ktorej vidíme náplň. Postriekame BestJoy olejom a pečieme na 170°C 50 minút.