1. Úvod
  2. Recepty
  3. Vianočné a silvestrovské recepty
  4. Bratislavské rožky bez lepku a mlieka

Bratislavské rožky bez lepku a mlieka

Prísady na cesto: 
250g Szafi Free univerzálna múčna zmes
40g práškový erythritol
5g droždie
80g rastlinné mlieko
1 žĺtok
100 maslo

Maková plnka: 
100 mletý mak 
100g práškový erythritol
30g voda
citrónová kôra

Orechová plnka:
100g mleté orechy
100g práškový erythritol
30g voda
citrónová kôra

Príprava: 
Začneme plnkami. Mak a orechy zmiešame citrónovou kôrou. Sladidlo rozpustíme vo vode a dáme zovrieť. Nalejem na mak a na orechy a poriadne zmiešame. Plnku rozdelíme na 6-6 kusov, vyformujeme valčeky a dáme do chladničky. 
Droždie rozdrvíme do rastlinného mlieka. Sypké prísady zmiešame a potom nalejeme doň mlieko s droždím, pridáme ďalšie prísady a vypracujeme cesto, ktorý dáme na 30 min.do chladničky. Cesto prevaľkáme, rozdelíme na 12 kusov, ktoré vyformujeme do tvaru žemličiek. Tie ihneď vyvaľkáme na 2 mm a naplníme plnkou. Vyformujeme valčeky do tvaru podkovy. Rožky potom potrieme žĺtkami a položíme na chladné miesto do prievanu. Po zaschnutí bratislavské rožky znovu potrieme a následne upečieme. Pečieme na 180°C 15 minút. 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi

THEBESTLIFESTYLE.SK © 2017 - 2022 VŠETKY PRÁVA VYHRADENÉ
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk