1. Úvod
  2. Recepty
  3. Sladké recepty
  4. Orechová roláda s mascarpone bez lepku, mlieka a pridaného cukru

Orechová roláda s mascarpone bez lepku, mlieka a pridaného cukru

Prísady: 

-50 g jemne mleté orechy
-30 g drvené orechy 
-škorica alebo zmes na sušienky podľa chuti
-štipka čierna soľ
-50 g delcoco
-pár kvapiek karamelovej arómy
-pár kvapiek citrónovej šťavy
Krém: 
-pár kvapiek citrónovej šťavy
-1 ČL vanilková aróma
Na zdobenie:
-20 g mleté orechy 
 
 
Príprava:
Orechy pred použitím oražíme. Prísady zmiešame, masu nalejeme na plech ( 34 x 25cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15minút na 180°C. Po upeěí ihneď veľmi ľahúčko stiahneme pečiaci papier z upečeného horúceho cesta. Na spodnom dlhšom okraji cesto začneme rolovať aj s utierkou smerom nahor. Necháme vychladnúť. Roládu po vychladnutí zase pomocou utierky roztočíme a naneseme naň 3/4 krému. Piškótu, ktorú sme celú zvnútra natreli, znovu stočíme na pevno do rolády tak, aby spoj na ceste bol na spodku, potom  roládu ešte jemne po celej dĺžke stlačme dlaňami, aby sa roláda lepšie spojila. Vložíme do chladničky na 2-3 hodiny a neskôr natreme zvyšným krémom a nasypeme naň orechy. 
 
 
 
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi

THEBESTLIFESTYLE.SK © 2017 - 2022 VŠETKY PRÁVA VYHRADENÉ
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk